Sport     | 13.12.2019. 10:24 |

Košarkaši Čelika niz od pet pobjeda žele produžiti protiv Radničkog

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. decembra (FENA) – Derbi 9. kola A1 lige Federacije Bosne i Hercegovine za košarkaše, sutra u 16.00 sati u Gradskoj areni "Husejin Smajlović“ igraju drugoplasirani zenički Čelik (6-2) i četvrtoplasirani goraždanski Radnički (5-3).

U konkurenciji za tim bit će i Stefan Britvar, koji je sanirao povredu koju je zadobio u zadnjem kolu i pobijedi na gostovanju kod Bošnjaka u Hadžićima (94:89).

-Radnički je prošle godine bio dosta slabiji, ali ove su godine doveli i dva Amerikanca. Ako njih uspijemo zaustaviti mislim da možemo slaviti. Sve je u našim glavama - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Armel Mujaković.

Podsjetio je da su na otvaranju sezone izgubili prva dva domaća meča, ali sada su već u seriji od pet uzastopnih pobjeda.

-Ključ pobjede bit će da zaustavimo njihova dva Amerikanca, koji svaku utakmicu kombinovano postižu između 50 i 60 poena. Nadam se da ćemo, ako njih pobjedimo i zadržimo niz pobjeda, u narednom kolu, kada ponovo igramo kući, dobiti i Gračanicu te u zadnjem kolu u gostima Brčko Distrikt - kazao je zenički centar Namik Varupa, koji je podsjetio da je Radnički zadržao trenera i centarsku liniju iz prošle sezone.

Navijači će uz kupljenu ulaznicu sutra biti nagrađeni i kalendarom za narednu godinu, sa slikom seniorskog tima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

KK Radnički Goražde novu sezonu A1 lige FBiH otvara sutra sa ekipom IUS Wolves Ilidža

A1 Liga FBiH: Bosna Royal savladala u gostima zenički Čelik

A1 Liga FBiH: Čelik trijumfom protiv Gena želi nastaviti trku za vodećom Bosnom

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel