Kultura     | 13.12.2019. 09:17 |

Prvi solistički koncert Marka Louisa u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. prosinca (FENA) - Vrsni glazbenik, tekstopisac, pjevač, producent i nekadašnji košarkaški reprezentativac Njemačke, Marko Louis, kojeg nazivaju Balkan – soul autor, održat će 19. prosinca svoj prvi solistički koncert u Mostaru.

U saradnji sa Tuborgom, koncert će biti upriličen u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

"Već tri godine održavam koncerte u regiji i konačno me put naveo ka Mostaru. Mostar je grad sa dušom. Čast mi je i radujem se predstavljanju tamošnjoj publici", kazao je Marko Louis.

Do sada je izdao tri albuma, "Shine on me", "Beskraj" i "Euridika", a sa pjesmom "Ninana" najavljuje i četvrti, pod nazivom "Sloboda". Sarađivao je sa brojnim kolegama iz svijeta muzike, poput Bože Vreće, a posebno dragom ističe saradnju sa bh. bendom Helem Nejse, te da su danas, osim poslovnih partnera, i veliki prijatelji, priopćeno je iz Kosače.

"Saradnja sa Helem Nejse je počela sa pesmom 'Kabadahija' koja je pesmo o našoj generaciji i o ljubavi. Iz saradnje se rodilo veliko prijateljstvo i veoma često sarađujemo što autorski, tako i u studiju. Momci su divni ljudi i imaju viziju", kazao je.

U Mostaru će publici predstaviti i obradu pjesme britanskog elektronskog pop benda Clean Bandit “Rockabye”, koja je nastala u sklopu Tuborg open kampanje ovog ljeta.

“Publika je pjesmu prihvatila kao potpuno novu i rado je pjeva na svim mojim koncertima. Veoma sam ponosan na tu saradnju, i velika je čast biti pozvan od svjetskog brenda Tuborga da budem dio kampanje. Jedva čekam da u Mostaru zapjevamo Pokušaj, hajde pokušaj, svet je u nama…” poručio je Louis, stoji u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Zavod pokrenuo organoleptičku ocjenu potencijala mladih otvorenih vina iz berbe 2023.

Svečanost povodom proglašenja Mostara Europskim gradom vina Dionisio za 2024.

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti