Bosna i Hercegovina     | 12.12.2019. 12:02 |

Riješen problem vodosnabdjevanja bugojanskih naselja Glavice i Vileši

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 12. decembra (FENA) - Stavljanjem u funkciju aparata za hlorisanje vode riješen je dugogodišnji problem snabdjevanja pitkom vodom mještana bugojanskih naselja Glavice i Vileši.

Inicijativu da se pitanje higijenske ispravnosti vode riješi u dijelovima općine, koji nisu priključeni na sistem gradskog vodovoda, pokrenuo je na jednoj od posljednjih sjednica Općinskog vijeća u tome gradu vijećnik Fuad Hajić.

-Nakon obilaska terena i sumiranja rezultata o stanju mjesnih vodovoda krenuli smo s realizacijom druge faze, a to je postavljanje sistema za hlorisanje vode na ovom području. U isto vrijeme, pokrenute su aktivnosti u drugim mjesnim zajednicama, i održani sastanci u naseljima Drvetine, Kopčić, Odžak i Golo Brdo - naglasio je.

Po riječima predsjednika MZ-ce Glavice Rahme Durakovića, mještani će ubuduće moći koristiti vodu iz lokalnog bazena, bez bojazni da bi ona mogla biti higijenski neispravna.

-Riješen je veliki problem mještana ovog kraja, koji je bio evidentan u posljednje vrijeme. Hvala svima koji su pomogli - kazao je. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo