Servisne informacije     | 12.12.2019. 10:43 |

Polusatne obustave saobraćaja aktuelne do 16.00 sati na putu Jajce - Crna Rijeka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su do 16.00 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, ali zbog niske temperature mogući su nailasci na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Upozoravaju se vozače, koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava, na dionici Šuica-Livno, na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo