Bosna i Hercegovina     | 11.12.2019. 16:15 |

BPS: Migranti su državni a ne bošnjački problem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA - Bosanskohercegovača patriotska stranka smatra da se, prije dogovora o formiranju Vijeća ministara BiH, vladajuća trojka (SDA, HDZ i SNSD) treba dogovoriti o podjeli tereta migrantske krize u Bosni i Hercegovini - što je državni, a ne bošnjački problem, kako je trenutno teritorijaliziran, navodi se u saopćenju iz ove stranke. 

Nadalje, također, BPS smatra da vladajuće tri stranke trebaju postići i dogovor o sistemskoj zaštiti granice, ojačavanju DGS-a i OS BiH jer s istočne granice Bosne i Hercegovine, sistematski se upućuju migranti u našu državu kako bi izazvali humanitarnu, sigurnosnu, ekonomsku i zdravstvenu katastrofu. Pored toga, tri vladajuće stranke i njihovi predstavnici u Predjedništvu BiH morali bi, prije formiranja Vijeća ministara BiH, postići dogovor s vlastima u Srbiji o zaustavljanju organiziranog prebacivanja migranata na teritorij Bosne i Hercegovine. 

- Svaki dogovor oko funkcija, koji bi isključio dogovor oko migrantske krize i državne granice, manjkav je za državu i nepotreban građanima BiH koji su sve nesigurniji u svojim domovima, zaključuju iz BPS-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu