Bosna i Hercegovina     | 11.12.2019. 14:23 |

Šarović: Ovo je pravo lice vlasti u Republici Srpskoj

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 11.decembra (FENA) - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović kritikovao je odluku Narodne skupštine RS o neprihvaćanju prijedloga odluka o raspuštanju skupština općina Teslić i Rudo.

Smatra da je to loša odluka, „koja govori mnogo o samoj vlasti u RS i njihovoj neprincipijelnosti“, saopćeno je iz SDS-a.

-Ne poštuju vlastiti zakon, koji su sami donijeli, a općine dijele na 'svoje i „tuđe'. Ovim su potvrdili da se radi o vlasti koja ne radi za građane već za svoju stranku te da nisu sposobni da se izdignu iznad uskostranačkih interes - kazao je Šarović.

Istakao da je odluka o neprihvaćanju prijedloga odluka o raspuštanju SO Teslić i Rudo „pokazala nažalost pravo lice vlasti RS“.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS danas nisu usvojili odluke o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić.

To znači da parlamenti u Tesliću i Rudom neće biti raspušteni, iako nakon provedenog postupka opoziva nisu opozvani lokalni načelnici Milan Miličević i Rato Rajak.

Zakonom o lokalnoj samoupravi u RS propisano je da Narodna skupština može, na prijedlog Vlade, da raspusti skupštinu ako nakon provedenog postupka opoziva gradonačelnik, odnosno načelnik općine ne bude opozvan.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dodik ponovio svoju tvrdnju da nema dokaza da se desio genocid u Srebrenici

Raspravom o Srebrenici počela posebna sjednica NSRS

Poslanici poslaničke grupe Pokret za državu neće prisustvovati posebnoj sjednici NSRS

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana