Stranačke aktivnosti     | 11.12.2019. 13:49 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

 

Lejla Brčić ministru Čampari: Zašto u Federalnoj vladi niste mijenjali neustavne zakone?

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo skupštinski zastupnik Aljoša Čampara, koji je istovremeno i ministar u Federalnoj vladi govorio je o obavezi poštivanja odluka Ustavnog suda. Ministrica pravde u Kantonu Sarajevo Lejla Brčić se s tim slaže, ali istovremeno skreće pažnju na to da se i sam Čampara ne trudi da na federalnom nivou vlasti te odluke budu ispoštovane.

Njeno reagiranje prenosimo u cijelosti: „Zastupnik Čampara na sjednici Skupštine KS kaže da su odluke Ustavnog suda obavezujuće! Slažem se. Pozivam zastupnika Čamparu, kao člana Vlade FBiH, da odgovori zašto četiri godine Vlada u kojoj sjedi nije otklonila neustavnosti u federalnim propisima koje je Ustavni sud utvrdio? Primjera radi, presudu Ustavnog suda br. U-75/14 od 9. 3. 2016. godine Vlada FBiH i zakonodavno tijelo još uvijek nisu izvršili. Sud je donio rjesenje o neizvršavanju 14. 3. 2018. godine. Ili, presuda br. U-1/15 od 13. 12. 2016. godine koja takođe nije izvršena. Ustavni sud je donio rjesenje o neizvršenju presude suda 12. 9.2018. godine. Dakle, ministre Čampara, zašto u mandatu 2015 - 2019 niste mijenjali neustavne zakone i primoravate sud da donosi rješenja o neizvršavanju?!“, komentirala je Brčić na društvenim mrežama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana