Stranačke aktivnosti     | 11.12.2019. 09:55 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Na proslavu BHANSA-e, koja je koštala 300.000 KM a organizovana je povodom uspostave kontrole BiH nad bosanskohercegovačim nebom, reagovala je Naša stranka.

Bosna i Hercegovina je četvrt stoljeća nakon rata uspostavila kontrolu nad vlastitim nebom. To je historijski važna stvar. Međutim, odmah po preuzimanju kontrole Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA), ponizila je i taj događaj i sve građane. Za 300.000 KM organizovali su slavlje novcima poreskih obveznika. Tu rastrošnost nastoje prikazati legalnom kvalificirajući je kao javnu nabavku. Međutim, osnovni kriterij za provedbu javne nabavke je njena svrsishodnost. Očekujemo da iz BHANSA-e objasne šta je za kontrolu bh. neba svrsishodno u terevenčenju visokih političkih zvanica, zbog kojih je proslava i organizovana. Tražimo također od Agencije za javne nabavke da što prije ispita ovaj slučaj koji javnost već kvalificira kao jedan od najneprimjerenijih kad je u pitanju trošenje javnog novca u poslijeratnoj BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom