Bosna i Hercegovina     | 11.12.2019. 08:43 |

Najavljena obnova sudskih objekata u HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. prosinca (FENA) - Ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Suad Balić i ministar financija HNŽ-a Adnan Faladžić sastali su se u utorak s glavnim županijskim tužiteljem i predsjednicama svih sudova s područja HNŽ-a.

Na sastanku se razgovaralo o izmjenama i dopunama proračuna pravosudnih institucija za 2019. godinu i nacrtu županijskog proračuna za 2020. godinu, a riječi je bilo i o projektima "Unaprjeđenje učinkovitosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u BiH" i "Reorganiziranje poslovnih procesa u sudovima".

U navedenim projektima već je sudjelovao Općinski sud u Mostaru, čiji predstavnici su prisutne ukratko informirali o njihovu realiziranju, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Na sastanku je zaključeno kako će Ministarstvo aplicirati na IPA projekte 2020. godine za novu zgradu Općinskoga suda u Konjicu i adaptiranje zgrade Županijskoga suda Mostar, u obujmu koji je nužan kako bi navedeni sudovi radili u boljim i učinkovitijim uvjetima.

Ministar Faladžić uvažio je sve opravdane zahtjeve pravosudnih tijela vezane za proračun za 2020. godinu, koje će obrazložiti na sljedećoj sjednici Vlade HNŽ- a.

Na sastanku je, također, bilo govora o ujednačavanju rada sudskih izvršitelja, dežurstva i pripravnosti tužitelja, a sve s ciljem ujednačavanja uvjeta u svim pravosudnim tijelima, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kantonalni sud u Novom Travniku obilježio 20 godina rada (VIDEO)

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Početak rada na izradi Strategije o sigurnosti pravosuđa u Bosni i Hercegovini

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta