Bosna i Hercegovina     | 10.12.2019. 13:38 |

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Čekaluša i Radićeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Sporazum o finansiranju radova na izgradnji vodovodne mreže u ulicama Čekaluša od broja 74 do broja 78 i Radićeva od 5 do 7 potpisan je u Općini Centar koja za ove projekte iz ovogodišnjeg budžeta izdvaja 64.340 KM.

–S dolaskom nove uprave u ovo kantonalno komunalno preduzeće do sada smo realizovali niz dobrih i veoma uspješnih projekata od čega će naravno najviše koristi imati naši sugrađani. Osim ovog projekta gdje ćemo poboljšati vodosnabdijevanje u dvije ulice Centra, sa preduzećem 'Vodovod i kanalizacija' pregovaramo o načinima i uslovima njihovog preuzimanja novog vodovoda na Nahorevu za čiju izgradnju smo izdvojili više od dva miliona KM - rekao je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić

On je istakao da želi da se u saradnji s ovim preduzećem zajednički riješi problem vodosnabdijevanja naselja Radava, Alapi i Kromolj, kao i Gornjih Poljina, te da se voda može uzeti sa Uroševog vrela, čiji kapacitet vode je dovoljan za ova naselja, objasnio je Ajnadžić nakon potpisivanja sporazuma. 

Za realizaciju i nadzor ovih projekata biće zaduženo Kantonalno javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija“ u čije je ime sporazum potpisao direktor Enver Hadžiahmetović.

On je kazao da će nakon dobijanja građevinske dozvole u roku od 15 dana započeti radovi na realizaciji ova dva projekta za šta je rok za završetak 40 dana.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu