Stranačke aktivnosti     | 10.12.2019. 11:00 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Mostarski Aluminij, izvjesno je, pred slomom.

Dužnost da to javnosti i uposlenicima Aluminija priopći odgovorni za njegov krah prepustili su gđi Jelki Milićević, federalnoj ministarici financija, koja je to uz kao minimalnu ,a zapravo lažnu nadu i učinila.

Naime, na novinarsko pitanje kakva je sudbina Aluminija i preostalih 360 radnika, od njih 900, Milićević je odgovorila kako se Vlada FBiH nada da će Aluminij pronaći strateškog partnera i da će se proizvodnja ponovo pokrenuti. U naredne dvije godine Aluminij će biti obuhvaćen financijskom konsolidacijom. A ukoliko se ne pronađe rješenje, da će 360 radnika biti adekvatno zbrinuti.

Sve dosadašnje najave HDZ-ovih dužnosnika kako će za Aluminij i radnike pronaći adekvatno rješenje te pokrenuti proizvodnju pale su u vodu te je sasvim jasno da će preostali radnici završiti na cesti. Sve ovo upućuje da će Aluminij zadesiti sudbina Sokola a sve kako bi se, po isprobanom receptu, obezvrijedila kompanija te omogućila još jedna u nizu sumnjivih privatizacija. Financijskom forenzikom i analizom vlasničke strukture vjerujemo da bi se došlo do aktera i nalogodavaca koji rade na uništavanju svega što vrijedi, bez obzir na sudbine radnika i njihovih obitelji.

Ured za informiranje Hrvatske stranke BiH                                                                                                 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HS BiH pozvao Schmidta da nametne sve zakone koji su BiH potrebni za rješavanje unutarnjih problema

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana