Najave     | 09.12.2019. 16:44 |

Radionica za građane-novinare

FENA Saopćenje

LIVNO, 9. prosinca (FENA) - Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) u srijedu, 11. prosinca, u 17 sati u Hotelu "Park" u Livnu organizira radionicu za građane-novinare na kojoj će biti predstavljeni grantovi koje taj program nudi građanima koji se žele baviti novinarstvom.

Građanin-novinar može biti svatko tko aktivno promatra svijet oko sebe i voli snimati, fotografirati ili pisati. Taj pojam u BiH još uvijek je nov, ali u svijetu građani-novinari vrlo su popularni i pojedini mediji na društvenim mrežama imaju i hashtagove "građanin-novinar", dok se u Crnoj Gori dodjeljuju i nagrade najuspješnijim tamošnjim građanima-novinarima, priopćeno je iz Centra za građansku suradnju Livno, suorganizatora radionice.

Na radionici će Almir Čehajić Batko i Rubina Čengić govoriti o modelu građana–novinara, kreiranju i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, o novinarstvu, o medijskoj pismenosti, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome što bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice.

Također, prezentirat će grantove za New Voices ili "nove glasove", koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara.

Inače, IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH.

Realizatori projekta su Centar za promociju civilnog društva i Otvorena mreža.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Mediji - Izrael se suočava sa velikim strateškim porazom

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana