Svijet     | 09.12.2019. 16:41 |

Iran nazvao izraelske prijetnje"znakom slabosti"

FENA Internet

TEHERAN, 9. decembra (FENA) - Portparol iranskog ministarstva vanjskih poslova Abbas Mousavi u ponedjeljak je odbacio nedavne izraelske anti-iranske prijetnje kao znak slabosti.

-  Smatramo prijetnje okupatorskog režima (Izraela) iz Jerusalema kao znak slabosti - navodi Mousavi u izjavi za javnost.

-  Izraelske prijetnje također su očajnički pokušaj da se zataškaju krize i unutrašnji problemi njegovih čelnika - dodao je on.

Naglašavajući iransku sposobnost da štiti vlastitu nacionalnu sigurnost, portparol je kazao da će njegova zemlja pružiti „razorni odgovor na svaki čin agresije ili neinteligentnih akcija“.  

U nedjelju je izraelski ministar odbrane upozorio na kontinuirano iransko vojno prisustvo u Siriji, rekavši da će Izrael „neumorno raditi“ na sprečavanju stabilnog iranskog vojnog prisustva u toj arapskoj zemlji.

Štaviše, izraelski ministar vanjskih poslova Yisrael Katz izjavio je da izraelska vlada razmatra vojnu akciju protiv Irana ukoliko nastavi s jačanjem nuklearnih vojnih kapaciteta.

Iran u više navrata tvrdi da je njegovo vojno prisustvo u Siriji savjetodavne prirode za vladu predsjednika Bashara al-Assada i da je njegov nuklearni program namijenjen u civilne svrhe, prenosi Xinhua. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Izraelska vojska spremna da evakuira palestinske civile i napadne skloništa Hamasa u Rafahu

Šef izraelske vojne obavještajne službe podnio ostavku zbog 7. oktobra

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta