Bosna i Hercegovina     | 09.12.2019. 16:26 |

MUP HNŽ-a: Svi preduvjeti bili ispunjeni za policijsko postupanje na Uborku

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. prosinca (FENA) - MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasio se u vezi s jutrošnjom deblokadom odlagališta na Uborku navodeći u priopćenju za javnost kako su "svi zakonom propisani uvjeti za policijsko postupanje bili ispunjeni, a zadaća je izvršena bez uporabe sredstava prinude".

U priopćenju se navodi da su službene radnje poduzete temeljem zahtjeva Grada Mostara od 2. 12. 2019. i 6. 12. 2019. i zaključka Vlade BiH od 28. 11. 2019. u kojemu se, među ostalim, navodi da se "ne prekida odlaganje komunalnog otpada zbog javnog interesa do rješenja prethodnog pitanja i ishodovanje vodnog akta od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i dopune zahtjeva te izdavanje okolišne dozvole".

"Rezolutno odbijamo bilo kakve insinuacije o 'policijskoj diktaturi', 'političkoj policiji' i sličnim terminima kojim su nas 'počastili' pojedine političke stranke i udruženja radi ostvarivanja svojih jeftinih političkih poena. Policija djeluje profesionalno na temelju propisanih ovlasti i pravilima struke, a sve u cilju osiguranja imovine i osobne sigurnosti građana HNŽ, te poštivanja i dosljednog provođenja Zakona iz svog djelokruga rada", dodaje se u priopćenju županijskog MUP-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U navijačkim neredima oštećeno 16 vozila, zaštitarska tvrtka se ispričala

Mediji objavili da su uhićeni napadači iz Stoca, MUP još nije potvrdio informaciju

Konjičani pucali na Jablaničane

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'