Bosna i Hercegovina     | 09.12.2019. 17:45 |

Ambasada BiH u Varšavi učestvovala na 12. humanitarnom bazaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Ambasada Bosne i Hercegovine u Varšavi učestvovala je na 12. humanitarnom bazaru. Ove godine su na tom bazaru učestvovale rekordne 63 zemlje iz cijelog svijeta, kao i humanitarne organizacije iz Poljske te predstavnici poljskih institucija kao što su Državni protokol, MVP RP i drugi, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Pokroviteljica bazara je bila supruga predsjednika Republike Poljske Agata Kornhauser-Duda, a organizator Udruženje supružnika ambasadora akreditovanih u RP (SHOM).

Kornhauser-Duda je zahvalila svim učesnicima na bazaru koji su uložili mnogo napora u organizaciju te rekla da će prikupljeni novac biti usmjeren za pomoć za 25 organizacija širom Poljske koje pomažu osobama u različitim vrstama potrebe.

Kornhauser-Duda je posjetla prodajne štandove na bazaru te i štand Bosne i još jednom zahvalila za angažovanje Ambasade BiH u Varšavi u ovoj humanoj akciji. Interesovala se za proizvode predstavljene na bazaru te kupila neke od proizvoda na štandu bh. ambasade.

Ambasada Bosne i Hercegovine se predstavila na ovom bazaru uz pomoć sponzora - Vanjskotrgovinske komore BiH, Fabrike prehrambenih proizvoda VISPAK Visoko, KLAS Sarajevo, NEKTAR Banja Luka, Slatko i slano Sarajevo, vinarije HEPOK Mostar i Hercegovačke kuće Trebinje te restorana BRAVO i "052" iz Varšave, kao i uz pomoć počasnih konzulata Bosne i Hercegovine iz Poznanja, Bjaloistoka i Šćečina.                                                                             

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predsjednica CIK-a BiH u Varšavi na konferenciji o finansiranju izborne kampanje

Udruženje Pomozi.ba danas organizira prvi ovogodišnji Humanitarni bazar

Gradonačelnik Brčkog na humanitarnom bazaru u organizaciji Vijeća učenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta