Bosna i Hercegovina     | 09.12.2019. 16:28 |

Ambasada BiH u Podgorici učestvovala na humanitarnom Diplomatskom bazaru

FENA Saopćenje

PODGORICA, 9. decembra (FENA) - Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici učestvovala je na tradicionalnom humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je, u organizaciji Međunarodnog kluba žena, održan 7. decembra 2019. godine u Podgorici.

Ovogodišnji Diplomatski bazar je otvorila supruga predsjednika Crne Gore Lidija Đukanović i izrazila uvjerenje da će pažljivo odabrani proizvodi i originalni pokloni zadovoljiti ukuse posjetilaca, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Na Bazaru se predstavio značajan broj stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava, a prikupljena sredstva će biti donirana JU "Komanski Most" u Podgorici, ustanovi za smještaj djece i odraslih s umjerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju kao i nekoliko organizacija i ustanova u cilju poboljšanja uslova života i rada.

Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu i donacijama bosansko-hercegovačkih proizvođača, Ambasada BiH je imala priliku predstaviti vrlo raznovrstan asortiman proizvoda i ostvariti značajan finansijski doprinos ukupnom fondu Bazara, te je organizator bazara uputio zahvalnost za izuzetan prihod od prodaje bosanskohercegovačkih proizvoda.

Na štandu Bosne i Hercegovine su predstavljeni proizvodi firmi Hifa Oil, Banjalučka pivara, Sarajbosna baklava, Swisslion, Violeta, Vispak, Mira Prijedor, Binvest Posušje, Stanić Group, Alma Ras, EIN Natural, Pčelarstvo Krešić, Ingea Bio, Bernina, Klas, Hepok, Menprom Tuzla, Semić Visoko, Vitinka, Vino Petijević, Megle, Prijedorčanka - Gazdina rakija, Medoteka Ljubibratić i Werkstatt Studio Sarajevo. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Podgorica: Zbog dojave o bombi evakuirana zgrada u kojoj su smještena tri suda

Katarina Baćović na saslušanju kod suca za istragu zbog slučaja 'Tunel'

NUBBiH predstavila bogatu izdavačku produkciju na IX Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo