Sport     | 09.12.2019. 14:21 |

Bh. strongmen Ambešković novo lice hompanije 'HIFA Petrol'

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Bosanskohercegovački "strongmen" Nedžmin Ambešković postao je novo zaštitno lice kompanije "HIFA Petrol". 

Ambešković je ove godine na "Giants Live" takmičenju u "Wembley" areni u Londonu u kategoriji "deadlift" podigao 440 kilograma i osvojio treće mjesto.

Kako je Ambešković kazao na današnjoj konferenciji za medije, prethodno je nastupao pod zastavom Švedske i živio u toj zemlji, ali iz ličnih razloga odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo, vratiti se u BiH, gdje će nastaviti trenirati, prenositi znanja i takmičiti se pod zastavom naše zemlje. 

- Počeo sam trenirati ovaj sport 2012. godine, a 2016. sam izborio finale u takmičenju za najjačeg čovjeka Švedske. Završio sam deveti od deset takmičara, međutim to mi je dalo motivaciju da još jače treniram. Sljedeće godine sam oborio rekord koji je iznosio 420 kilograma, kada sam podigao 422,5. Na takmičenju u Londonu na Wembliju sam podigao 440 kg. Od tada se takmičim pod zastavom BiH, a sada želim da treniram i živim u BiH - objasnio je bh. "strongmen". 

Marketing menadžer kompanije "HIFA Petrol" Alma Guberinić ističe da se ova kompanija trudi dati što veći doprinos zajednici. 

- Pored učešća u velikom broju humanitarnih akcija, donacija, učešća u izgradnji, obnovi i opremanju vjerskih i kulturno-historijskih ustanova, te stipendiranja studenata, cilj nam je zadržati mlade i talentirane sportiste u BiH. Kada imate nekog kao što je Nedžmin, koji je odlučio da ovdje živi i trenira, onda je to znak da ste na pravom putu i da vaša misija daje rezultate - kazala je Guberinić. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Konaković primio bh. 'strogmana' Nedžmina Ambeškovića

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta