Servisne informacije     | 09.12.2019. 13:39 |

U BiH sutra oblačno s kišom, krajem dana snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati oblačno vrijeme.

U Bosni u nizinama većinom će padati kiša, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u Bosni kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

U Hercegovini sutra će slaba kiša većinom biti prijepodne. U drugoj polovini dana jedino će na sjeveru Hercegovine biti slabije padavine. Na planinama u Hercegovini će padati slab snijeg.

Vjetar će uglavnom biti umjerene jačine sjevernog smjera. U drugoj polovini dana jak vjetar se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

U Sarajevu sutra će preovladavati oblačno s kišom veći dio dana. U večernjim satima se očekuje prelazak kiše u snijeg. Temperatura zraka većinom između 4 i 6 stepeni.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Ivan-sedlo 6, Livno i Široki Brijeg 10, Drvar, Grude, Jajce, Mostar i Zenica 11, Sanski Most, Sarajevo i Stolac 12, Gradačac 13, Bugojno 14, Neum i Tuzla 16 i Bihać 17, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Proljeće 2024. nešto toplije u poređenju sa istim razdobljem prošle godine

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti