Kultura     | 10.12.2019. 16:19 |

Komedija 'Misija moguće' stiže u Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. decembra (FENA) - U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u četvrtak, 12. decembra, gostuje urnebesna IMEP-ova komedija "Misija moguće", s početkom u 19 sati.

U predstavi igraju Aida Bukva, Mirza Mušija i Almir Čehajić Batko, a ulaz je besplatan.

U komediji "Misija moguće" glumci na izuzetno duhovit način pokazuju kako često budemo zavedeni trivijalnim pitanjima dok pored nas prolazi život i tako sve do pred kraj predstave kada se desi zaokret, saopćeno je iz IMEP-a.

Inače, Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) je USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor kao nezavisnih medijskih glasova u BiH.  Naime, ovaj program, osim što podržava nezavisne medije, praktično poziva sve građane da postanu građani novinari, za njih ima pripremljene i grantove od 2.000 do 5.000 dolara -  javni poziv je stalno otvoren, a više detalja kao i odgovori na najčešće postavljena pitanja nalaze se na imep.ba ili na facebooku na objavi.ba.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Komedija 'Ubit ću se, majke mi' za Dan žena u Kosači

U četvrtak u mostarskom Centru za kulturu komedija 'Cosa nostra'

Komedija Predsjednici&ca zagrebačkog kazališta Kerempuh gostuje u Mostaru

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'