Bosna i Hercegovina     | 09.12.2019. 10:44 |

Akcija Nizozemske i BiH u borbi protiv krijumčarenja droga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Policijski djelatnici SIPA-e i MUP-a Republike Srpske, po nalogu Tužiteljstva BiH i Suda BiH, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Brčkog i Odžaka.  

Nakon višemjesečne istrage i suradnje Tužiteljstva BiH i policijskih agencija, sa tužiteljstvom i policijom iz Kraljevine Nizozemske, u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinirana akcija po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u kojoj policijski djelatnici SIPA-e zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS, vrše pretrese objekata na pet lokacija.

U akciji je izvršeno lociranje, identificiranje i stavljanje pod kontrolu osumnjičenog državljanina Nizozemske, koji boravi na području Odžaka, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinirane suradnje tužiteljstava i policije dvaju zemalja, a u borbi protiv osoba osumnjičenih za organizirano međunarodno krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Također, po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i financijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu sa počinjenjem ovih kaznenih djela.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Tužilaštvo BiH - Predložen pritvor za stranog državljana osumnjičenog za krijumčarenje migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo