Bosna i Hercegovina     | 08.12.2019. 11:01 |

Ramović:Prolongirati radove na rekonstrukciji Mosta žrtava genocida u Srebrenici

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8. decembra (FENA) -  Početak projekta rekonstrukcije goraždanskog Mosta žrtava genocida u Srebrenici, sa izgradnjom kružnog toka u tom dijelu grada, iako najavljivan za ovu godiunu,  po svemu sudeći sačekat će ljepše vremenske prilike. To je od JP Ceste Federacije BiH i odabranog izvođača radova  zatražila Gradska uprava kako se u zimskim uslovima ne bi dodatno otežalo odvijanje saobraćaja u užem dijelu grada.

- Zamolio sam investitora i izvođača da se prolongira termin za početak radova, posebno na mostu jer teško je sada obustaviti saobraćaj, a znamo da će se u januaru i februaru zbog vremenskih prilika sigurno radovi zaustaviti. Zamolio sam da to krene u martu, a rok izvođenja radova je šest mjeseci – pojasnio je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Istakao je da radovi na izgradnji kružnog toka mogu već početi jer u tom dijelu neće biti obustavljen saobraćaj, već samo  otežan.

- Nadam se da će naša molba za most biti uvažena jer kada radovi budu trebali početi  i tada će to usložniti frekvenciju  saobraćaja koji moramo usmjeriti preko mosta Alije Izetbegovića. Svjesni smo da će nastati opća pometnja  u gradu, šleperi, autobusi, sve će to ići kroz centar grada. Neće biti nimalo lako sve to iznijeti, ali moramo se strpiti. Most žrtava genocida u Srebrenici  je zaista dotrajao  i kada su bile velike poplave mi smo tada zabranili njegovo korištenje s obzirom na to da su sekunde  odlučivale da on u potpunosti strada – precizirao je Ramović.

Projekt rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici sa izgradnjom kružnog toka finansira JP Ceste Federacije BiH sa oko 2, 5 miliona KM, a radovi su povjereni firmi ŽGP iz Sarajeva.

Trenutno JP Ceste FBiH u Goraždu privodi kraju projekt modernizacije cesta vrijedan oko 4 miliona KM, započet u aprilu ove godine. Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija i izgradnja kružnog toka u Vitkovićima, sanacija  kolovozne konstrukcije i pješačkih staza s riješenjem odvodnje na magistralnoj cesti M-20 na ulazu u Goražde,   rekonstrukcija sa riješenjem odvodnje u ulici Kulina bana i rekonstrukcija pješačke staze Vinarići – Baćci, također sa riješenjem odvodnje.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Postavljaju se semafori na sjevernom ulazu u Mostar

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo