Servisne informacije     | 07.12.2019. 11:03 |

BIHAMK- Poledica u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - U većem dijelu BIH saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla i niska oblačnost se zadržala na višim planinski predjelima kao i dionice u dolini rijeka Lašve.  Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su do 16 sati, na magistralnom putu  Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo  i  Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćava BIHAMK.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo