Stranačke aktivnosti     | 07.12.2019. 10:34 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Nakon tematske sjednice Zastupničkog doma Federalnog parlamenta o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, oglasio se Klub zastupnika SDBiH.

Podržavamo zaključke u čijem smo formulisanju, dobrim dijelom učestvovali. Očekujemo efikasnost u sprovođenju zaključaka. Nadamo se da, kad se slegne prašina, neće sve postati mrtvo slovo na papiru po narodnoj “tresla se gora, rodio se miš”. Očekujemo redovne izvještaje Vlade FBiH i odgovornih ministarstava o učinjenom. Očekujemo da se zakon po kojem bi roditelji djece sa teškoćama u razvoju  dobili status “roditelj staratelj”, a koji je Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH jednoglasno usvojio, usvoji i na Domu naroda. To bi bio najveći korak u implementiranju zaključaka i put ka postepenom transformiranju ustanova socijalne zaštite, ali i deinstitucionalizaciji osoba sa poteškoćama.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije