Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 18:03 |

Abdulah Skaka izabran jednoglasno za predsjednika OO SDA Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Abdulah Skaka izabran je večeras, jednoglasno, za predsjednika Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Stari Grad.

Aktuelni gradonačelnik Sarajeva dobio je najširu moguću podršku svih mjesnih odbora i članova ove stranke tokom izbornog procesa te je predložen kao jedini kandidat.

Skaka će biti na čelu jednog od simbolično najvažnijih općinskih odbora SDA i u naredne četiri godine.

Glasanje je, kako se navodi u saopćenju OO SDA Stari Grad,  još jednom potvdilo da dosadašnji predsjednik te organizacije uživa veliko povjerenje i ugled kod članstva i svih odbora koji izuzetno cijene napredak i aktivnost u proteklom periodu.

- Stranka demokratske akcije u Starom Gradu, ali i u drugim dijelovima je osovina svih pozitivnih procesa, stub odbrane BiH i Bošnjaka. Radostan sam što je izborni proces protekao u demokratskoj atmosferi i da je veliki broj članova učestvovao u njemu - rekao je Skaka.

Istaknuo je  da je svjestan povjerenja koje mu je ukazano te će nastaviti djelovati u općem interesu i  uspješno provoditi ciljeve ove stranke.

- SDA Stari Grad je na prošlim Općim izborima ostvarila značajan rast. Građani prepoznaju trud i sposobnost koju pokazujemo svakodnevno na terenu sa njima i uz njih. Osnažena SDA znači jači Stari Grad, Sarajevo i cijelu BiH - rekao je tim povodom Skaka.

Večeras se na izbornoj skupštini u sali Općine Stari Grad biraju i ostali općinski stranački organi i delegati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milanović: Ostajem predsjednik RH, ostavku podnosim nakon izborne pobjede

Alexander Stubb preuzeo dužnost novog predsjednika Finske

Adis Halilović novi predsjednik KO SDA BPK Goražde

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!