Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 18:18 |

Ćosić: Donio sam odluku o razrješenju ministra Borasa

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 6. prosinca (FENA) - Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Zdenko Ćosić potvrdio je Feni da je u petak donio odluku o razrješenju ministra unutarnjih poslova Zdravka Borasa.

- Danas sam donio odluku o razrješenju ministra Borasa i o tome obavijestio Skupštinu, kazao je Ćosić, dodavši da bi se ime novog ministra moglo znati već idućeg petka.

- Odluku sam uputio na znanje Skupštini ZHŽ-a i očekujem kako će već na narednoj sjednici Skupštine, koja je zakazana za petak, 13. prosinca, biti pokrenuta procedura, odnosno imenovanje novog ministra unutarnjih poslova - kazao je Ćosić.

Podsjećamo, Općinski sud u Splitu nepravomoćno je 26. studenoga osudio Borasa uvjetno na godinu dana zatvora uz tri godine kušnje zbog kaznenog djela prijevare te će, ukoliko ova presuda postane pravomoćna, morati u roku od šest mjeseci uplatiti u državni proračun blizu 95.500 kuna, za koliko je oštetio Hrvatsku.

Borasa je optužnica teretila da je istodobno primao invalidsku mirovinu iz Hrvatske od veljače 2015. do kraja travnja 2016., iako na nju nije imao pravo jer je istodobno bio zaposlen kao ministar u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Varadkar najavio ostavku s pozicije irskog premijera

Načelnik Generalštaba danske vojske podnio ostavku

Sjeverna Makedonija: Premijer Kovačevski podnosi ostavku

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom