Kultura     | 06.12.2019. 17:47 |

Završen drugi stupanj Napretkovog tečaja crtanja i dizajna

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. prosinca (FENA) - Drugi stupanj Tečaja crtanja i dizajna pod nazivom „Projekt očuvanja i njegovanja kulturne baštine kroz edukacije i radionice crtanja i dizajna“, kojeg je besplatno za 20 polaznika organizirao HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar, uspješno je završen.

Tečaj crtnja i dizajna organiziran je u suradnji s Narodnom knjižnicom HNŽ-a te uz potporu Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH i Grada Mostara.

Voditelj tečaja Višeslav Lučić, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna, izjavio je kako sada slijedi uručenje certifikata polaznicima i izložba najboljih radova koja će biti upriličena 14. siječnja 2020. godine.

„Održavajući radionice crtanja i dizajna nastojali smo sudionike upoznati s djelima, kulturnim spomenicima i baštinom općenito, kao i s teoretskim dijelom umjetnosti, crtanja i dizajna, te im praktično pomoći to isto prenijeti na papir, razviti njihove kreativne sposobnosti, potaknuti ih na kreativno razmišljanje i kulturno ih educirati“, istaknuo je Lučić.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka uputio je još jednom riječi zahvale Gradu Mostaru te napose Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH i ministrici Zori Dujmović što su podržali ovaj Napretkov projekt, priopćeno je iz HKD Napredak - Glavne podružnice Mostar.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Središnja uprava HKD 'Napredak' donijela Odluku o osnivanju Kluba gospodarstvenika

Čestitka Središnje uprave HKD Napredak prigodom 32. obljetnice HVO-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana