Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 16:23 |

Ambasador BiH u Republici Malti Slavko Matanović predao akreditivna pisma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Slavko Matanović, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Malti sa sjedištem u Rimu, predao je jučer u predsjedničkoj palati u Valletti akreditivna pisma predsjedniku Malte George W. Velli.

Ambasador Matanović je tom prilikom predsjedniku Velli prenio pozdrave Predsjedništva BiH i upoznao predsjednika o aktivnostima za članstvo BiH u EU. Predsjednik Vella je izrazio punu podršku Republike Malte i podsjetio da je isto činio dok je obavljao funkciju ministara vanjskih poslova Malte.

Tokom razgovora obostrano je izražena zahvalnost i zadovoljstvo povodom razmjene podrški BiH i Malte za članstvo u međunarodnim organizacijama, te spremnost za skoriji susret ekonomskih i privrednih komora naših zemalja, budući da je izražena obostrana zainteresovanost za unaprjeđenjem ekonomskih odnosa između BiH i Malte.

Predsjednik Vella je poželio ambasadoru Matanoviću uspjeh u radu i podržao saradnju po svim pitanjima od zajedničkog interesa, kako na bilateralnom tako i multilateralnom planu između dviju zemalja, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'