Sport     | 06.12.2019. 16:11 |

Otvorena prva balon sala u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 6. decembra (FENA) - Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Srđan Blažić danas je svečano otvorio balon salu u naselju Ilićka, prvu ovakvog tipa na teritoriji Distrikta.

Projekt vrijedan 100 000 maraka realizovalo je Udruženje "Omladinski pogon Ilićka".

"Vlada Brčko distrikta je budžetom za 2019. godinu podržala ovaj projekat. Ideja se rodila prije godinu dana, bilo je mnogo skeptika i onih koji nisu vjerovali, ali zahvaljujući predstavnicima 'Omladinskog pogona' izgrađena je prva balon sala koja treba da zadovolji potrebe najmlađih i unaprijedi kvalitet treninga. Koliko sam upoznat, mali fudbaleri već ostvaruju sjajne rezultate i ovo je prilika da im se zahvalimo i stvorimo im bolje uslove za rad”, rekao je Srđan Blažić otvarajući balon salu.

Vedran Jovičić uime Upravnog odbora Udruženja "Omladinski pogon Ilićka" istakao je kako je kvalitet sale i bolji od očekivanog jer su se u realizaciju projekta uključili i mnogobrojni volonteri i firme, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

"Tri mjeseca smo radili u punom kapacitetu. Djeca su počela da treniraju, sklonili smo ih sa otvorenog terena i ovo nam mnogo znači u zimskom periodu”, zaključio je Jovičić.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo