Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 15:52 |

Marinković-Lepić: Narušavanje ugleda države na račun poreskih obveznika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Naša stranka je saopćila da je Bosna i Hercegovina 2018. godine, zbog političkih blokada, prvi put ostala bez delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i do danas je nije formirala.

 - Unatoč tome, predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić, sa članovima delegacije otputovali su na Evropsku konferenciju predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope koja je održana u Strazburu. U Strazburu se, između ostalog, raspravljalo i o ulozi parlamenata u borbi protiv rastuće pojave uznemiravanja i govora mržnje prema ženama u politici - navodi se u saopćenju. 

Zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mirjana Marinković-Lepić to smatra apsurdom "jer Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine skoro godinu dana od konstituisanja nije dala nikakav doprinos ovoj temi".

Marinković-Lepić je uputila poslaničko pitanje u vezi sa donosiocima odluke ovoga putovanja, imenima članova delegecije koja je otputovala, te ukupnim iznosom troškova putovanja koji uključuje dnevnice, putne troškove i troškove smještaja.

 - Smatram apsurdnim da su predstavnici političkih elita Borjana Krišto i Nikola Špirić u svojstvu zamjenika predsjedavajućih oba doma putovali na Evropsku konferenciju predsjednika parlamenata u Strazburu zemalja članica Vijeća Evrope, a omogućili su i doveli nas zajedno sa svojim kolegama poslanicima i delegatima iz SNSD-a i HDZ-a BiH u situaciju da Bosna i Hercegovina ostane bez delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. Razlog tome leži u činjenici da su odlučili da se ne pojave na sjednicama kada je na dnevnom redu bilo imenovanje delegacije - izjavila je Marinković-Lepić.

Ovim putovanjem, smatra Lepić, koje je poreske obveznike koštalo preko 19.500 konvertibilnih maraka, pokazali su licemjeran odnos predstavnika nacionalnih političkih stranaka prema državi Bosni i Hercegovini i instituciji koju predstavljaju, saopćeno je iz Naše stranke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo