Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 15:35 |

Burch univerzitet novi član Britanskog poslovnog kluba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Internacionalni Burch univerzitet (IBU), kao dio Stirling Education grupacije, novi je član Britanskog poslovnog kluba, saopćeno je iz tog univerziteta.

Britanski ambassador Matthew Field organizirao je okupljanje članova Britanskog poslovnog kluba, na kojem je Stirling Education grupacija, kojoj pripada i Internacionalni Burch univerzitet, predstavljena kao nova članica.

Britanski poslovni klub je neformalna grupa britanskih kompanija koje direktno ili preko svojih partnera djeluju u BiH, a koja trenutno broji oko 100 članova.

Timothy Donald Fisher, predsjednik Upravnog odbora IBU-a rekao je da članstvo u Britanskom poslovnom klubu predstavlja odličnu priliku za umrežavanje i razvijanje saradnje poslovnih subjekata koji direktno ili preko svojih partnera djeluju u BiH.

- Biti član Kluba, za našu grupaciju nosi poseban značaj, prije svega za Burch univerzitet i naše studente jer ćemo im na ovaj način omogućiti priliku za zapošljavanje, umrežavanje mladih poduzetnika iz univerzitetskog inkubatora sa već razvijenim britanskim kompanijama te uvezivanje sa potencijanim UK investitorima za sadašnje, ali i buduće startup kompanije - rekao je.

Na spomenutom okupljanju, britanski ambasador ugostio je mlade poduzetnike iz Burch univerzitetskog inkubatora, koji su odmah dobili priliku da predstave svoje startup projekte i kompanije članicama Britanskog poslovnog kluba.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Field: BiH treba iskoristiti aktuelne izazove za napredak prema EU

Studenti Burch univerziteta napravili brošuru o koronavirusu

Burch univerzitet - 700 srednjoškolaca na online prijemnom ispitu za stipendije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo