Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 15:05 |

Unapređenje saobraćaja u padinskim dijelovima grada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo zatražilo je od KJKP “Gras” da hitno poduzme aktivnosti kako bi već sutra obezbijedili veći broj vozila na cestama, urednija vozila i poštivanje reda vožnje, jer je Ministarstvo u 2019. godini obezbijedilo sva sredstva koje je preduzeće zahtijevalo.

U cilju unapređenja saobraćaja u padinskim dijelovima grada, u narednim danima dodatni autobus prevozit će građane na relaciji Sutjeska - Poljine. Kako ističe ministar Adnan Šteta, konačno rješenje problema bit će nabavka novih minibusa.

Od 2. decembra u funkciji je školski autobus za prijevoz učenika za Nahorevo. Polasci su dva puta dnevno ispred Osnovne škole "Nafija Sarajlić". Time će se rasteretiti redovna minibuska linija Sutjeska - Nahorevo.

Istovremeno, u narednih 15 dana u saobraćaj će biti pušteni novonabavljeni zglobni autobusi, koji će popuniti goruće linije u gradu.

U narednih desetak dana očekuje se registracija nove linije Otoka - Sokolje. Radi se o privremenom rješenju na tri mjeseca, a trenutno se radi na definisanju reda vožnje.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministarstvo saobraćaja KS novim projektima utiče na smanjenje zagađenosti zraka

Potpisan ugovor za izradu studije izvodljivosti izgradnje tramvajske pruge do Šipa i Dobrinje

Ministarstvo saobraćaja KS raspisalo javni poziv za izbor operatera na 15 linija javnog prevoza

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu