Stranačke aktivnosti     | 06.12.2019. 14:13 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Klub SDA: Ministar finansija ne plaća poreze, a premijer drži građanima lekcije o tome

Povodom izjave premijera Kantona Sarajevo Edina Forte da je neplaćanje poreza izdaja države, pozivamo ga da najprije krene od sebe i svojih ministara, pa neka pita ministra finansija Amela Kovačevića zašto je izbjegavao plaćati porez u BiH.

Podsjećamo da je Kovačević bio jedan od aktera međunarodne finansijske afere «Panama Papers», kada je otkriveno da je otvorio firmu u Hong Kongu, a ne u Bosni i Hercegovini. Kada su ga pitali zašto, Kovačević je sam priznao da je to učinio da bi izbjegao plaćanje poreza u BiH.

U svakoj normalnoj situaciji, neko ko je izbjegavao plaćanje poreza nikada ne bi mogao ni biti ministar finansija. To je moguće samo u Fortinoj vladi u slučaju «eksperta» čimbur-ministra Kovačevića, ali zato neka nikome ne drži lekcije o bilo čemu. Ravna tome je samo činjenica da Forto govori o nekim ekološkim politikama, a više puta je po prijavama građana bio sankcionisan od inspekcije, kao direktor firme NEXE, zbog teških zagađenja.

Što se tiče patriotizma, Forto je pokazao da nema nikakav osjećaj patriotizma, kada se ponizno i podanički dodvoravao premijeru Vojvodine Igoru Miroviću, čuvenom po izjavi da je RS država, kao i brojnim drugim primjerima. Forto nije nikakav patriota što svako već zna, a sa finansijskim malverzacijama i aferama pokazao je svoje amoralno naličje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana