Sport     | 06.12.2019. 14:00 |

Osim: Nakon pobjede u derbiju Velež će za nas biti test karaktera

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - U posljednjem, 19. kolu jesenjeg dijela nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine lider na tabeli Željezničar na Grbavici dočekuje mostarski Velež.

Oba tima ovaj meč dočekuju u dobroj atmosferi nakon pobjeda u prošlom kolu. Velež je slavio protiv Radnika u Bijeljini s 1:0, dok je Željezničar također u gostima bio bolji od gradskog rivala Sarajeva s 3:1. 

Trener Željezničara Amar Osim vjeruje da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv protivnika koji izrazito dobro igra protiv "velikih" ekipa, te naglašava da će imati težak posao da nakon pobjede u vječitom derbiju motivira svoje igrače za ovu utakmicu. 

- Ovo će biti test karaktera za nas, nisam baš siguran da smo dovoljno zreli. Ovo nije kritika mojim igračima, već naša realnost. To je ljudska priroda, nakon velike pobjede se uljuljamo. U prvom meču na njihovom terenu također smo bili prvi nakon pobjede u derbiju, a oni su iskoristili našu komociju. Sada je slična situacija, igramo protiv ekipe koja je nezgodna i koja igra dobro protiv jakih protivnika - rekao je Osim. 

Naglasio je da će se Željezničar, kao Velež u prvom meču odigranom u Vrapčićima, sutra služiti svim legalnim sredstvima da dođe do pobjede. 

- U Bosni nema fudbala bez publike, tenzija, pritiska i psovki. Velež je to znao pokazati protiv nas i Zrinjskog kod kuće, malo manje protiv Sarajeva jer su valjda prijateljski klubovi. Mi ćemo sutra pokušati pokazati da se znamo ponašati domaćinski kao i oni - objasnio je šef struke Željezničara.

Za ovaj meč Osim neće imati na raspolaganju nekoliko igrača. Vjeruje da će to biti dobra prilika onima koji budu igrali da se dokažu, ali i da pokažu da mogu igrati dobro bez Semira Štilića čije su nogometne vještine donijele prevagu na derbiju na stranu "plavih". 

Golman Željezničara Vedran Kjosevski, koji je nakon dužeg perioda provedenog na klupi za rezerve dobio priliku da stane na gol "plavih" u derbiju protiv Sarajeva, vjeruje da je iza njega turbulentan period karijere nakon kojeg se vratio "iskusniji i pametniji". 

- Hvala stručnom štabu na ukazanom povjerenju. Prošao sam vjerovatno najteži period u karijeri, ali nadam se da je sve to iza mene. U derbiju smo odigrali odlično, izašli s jasnim ciljem i ostvarili pobjedu. Sutra nas očekuje ponovo težak protivnik, ali vjerujem da ćemo ostvariti novu pobjedu - izjavio je Kjosevski. 

Utakmica Željezničar - Velež će biti odigrana sutra u 16 sati na stadionu Grbavica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!