Ekonomija     | 06.12.2019. 13:26 |

'Šankanje' otvara turističku sezonu na Vlašiću

FENA Marija Augustinovic

VLAŠIĆ, 6. prosinca (FENA) - Otvaranje zimske turističke sezone u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) bit će upriličeno na Vlašiću od 20. do 22. prosinca.

Početak sezona kao i ranijih godina bit će u znaku glazbenog festivala "Šankanje" u okviru kojega se očekuje gostovanje popularnih izvođača iz regije.

- Užurbano se pripremo za novu zimsku sezonu, počevši od njenog otvaranja, do pripreme skijaških staza. Uz "Šankanje" planirana je i dodjela priznanja za doprinos turizmu u SBŽ-u, koja će biti uručena hotelijerima, investitorima i predstavnicima medija - kazao je Feni direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević.

Po Matoševićevim riječima, termin otvaranja skijaških staza na Vlašiću ovisit će o vremenskim uvjetima, a najavljeno je da će cijena ski passova ostati iste kao i protekle skijaške sezone.

Matošević je istaknuo da je zadovoljan informacijama o najavljenim posjetima, naglasivši da očekuje popunjene smještajne kapacitete na Vlašiću.

Otvaranje zimske turističke sezone i ove godine organiziraju Turistička zajednica SBŽ-a i Turistička agencija "Solazur & Buenavista", a Vlada SBŽ-a je iz županijskog proračuna izdvojila 15.000 maraka za potporu toj manifestaciji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo