Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 12:29 |

Većim sredstvima u općinskom budžetu do novih projekata u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 6. decembra (FENA)  - Planirano povećanje općinskog budžeta za 2020. od 775.000 KM omogućit će realizaciju brojnih projekata u narednom periodu na području Bugojna.

-Želja nam je da uvedemo u gradski vodovod prve litre pitke vode s Husića vrela, i saniramo kvar na podstanici u Vrbanji, za što je neophodno osigurati oko 400.000 KM. To su nove, najveće stavke u budžetu - kazao je načelnik toga grada Hasan Ajkunić.  

Dodaje kako će višak sredstava, koji se očekuje do kraja 2019. od putnih komunikacija, biti iskorišten za završetak dva značajna projekta.

- Nastavit ćemo započete aktivnosti prema Gornjem Vakufu-Uskoplju, odnosno objektima Fis i Memix gdje smo, zbog velikog broja učenika koji se kreću tim područjem, predvidjeli zone za pješake. Projektom ćemo ući u dio naselja Nugle, urediti prostor oko KSC-a i prvi put, uz trotoare, tu ćemo imati biciklističku stazu. Naravno, i dalje ćemo raditi na tome da ova ustanova bude što funkcionalnija - naglasio je.

Ističe da bi se u idućim mjesecima trebalo naći rješenje za postojeći problem na ulazu u Vrbas naselje, čime će se dobiti „potpuno drugačija slika užeg dijela grada“.

-Planiramo završiti infrastrukturu kod stare zgrade ratnih vojnih invalida, i pomoći našem novom rukometnom premijerligašu,koji je prepoznat u budžetu sa 40.000 KM. Što se tiče RTV Bugojno, kredit je odobren, i ja vjerujem da ćemo do usvajanja konačnog prijedloga budžeta povećati stavku našem servisu, i učiniti ga stabilnijim - zaključio je načelnik Ajkunić.

Općinsko vijeće Bugojno usvojilo je Nacrt budžeta ove općine u iznosu od 8.816.000 KM, uz zaključak po kojem će se javna rasprava o predloženim stavkama održati 17. decembra ove godine. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta