Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 18:57 |

Ministrici Pendeš uručeno zlatno odlikovanje Republike Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Ministrici obrane Bosne i Hercegovine Marini Pendeš uručeno je Veliko zlatno počasno odlikovanje Republike Austrije s lentom u Austrijskom veleposlanstvu u Sarajevu, saopćeno je iz Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine. 

Odlikovanje koje dodjeljuje austrijski savezni predstavnik uručio joj je ministar obrane Republike Austrije Thomas Starlinger koji boravi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini.

Pri dodjeli odlikovanja, istaknuto je da je ministrica Pendeš u okviru svog mandata i osobnim zalaganjem poticala razvoj suradnje Bosne i Hercegovine i Austrije te suradnju njihovih oružanih snaga podigla na višu razinu. Najznačajniji pokazatelj suradnje Oružanih snaga BiH i Austrijske savezne vojske je obrazovanje kadeta Oružanih snaga BiH na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Wiener Neustadtu.

Ministrica Pendeš uvijek je podržavala i sudjelovala u inicijativama Saveznog ministarstva obrane Republike Austrije, provođenih u okvirima regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi. Time je unaprijeđena suradnja oružanih snaga zemalja regije i pomognuto njihovo približavanje europskim strukturama u sektoru obrane.

- Velika mi je čast primiti ovo austrijsko odlikovanje. Drago mi je da sam pomogla našu suradnju koja rezultira unapređenjem Oružanih snaga BiH, ali i cjelokupnog sigurnosnog ozračja u okruženju - kazala je tim povodom ministrica Pendeš.  

- Doprinos Bosne i Hercegovine, ali i osobni angažman ministrice Pendeš, ojačao je stabilnost i sigurnost u cijeloj regiji, što je od posebnog značaja za Republiku Austriju - kazao je tim povodom austrijski ministar obrane Starlinger.

Istog dana, ministrica Pendeš je ministra Starlingera primila u sjedištu Ministarstva obrane BiH u Sarajevu. Na zajedničkom sastanku izražena je obostrana želja da se suradnja BiH i Austrije nastavi širiti na dobrobit dviju zemalja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Troje poginulih u lavini u austrijskim alpama

Nehammer: Zapad mora tražiti načine mirne koegzistencije s Rusijom

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta