Stranačke aktivnosti     | 05.12.2019. 17:30 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

GDS BiH pozdravlja činjenicu da su se nedavno poljopivrednici počeli udruživati na razini BiH i očekujemo iste takve procese i  u svim  drugim oblastima stvaralaštva,kao i zaustavljanje odliva stanovništva i promjene u ekonomskoj,socijalnoj ,obrazovnoj i zdravstvenoj i kulturnoj i demografskoj  politici.

Deblokada neba nad BiH i PS BiH formiranjem radnih tjela Predstavničkog doma PS BiH slijede taj tok interesa državljana BiH.

Izborom predsjedavajućeg Vijeća Ministara BiH, najavljeno konstituisanje VM BiH stvaraju se  pretpostaavke da se nastave bosanskohercegovačke i evroatlantske integracije.Nakon jednogodišnje blokade i krize  konsolidacija  državne vlast moguće je ubrzanje nužnih reformi i posvećenost socijalnim i ekonomskim problemima zemlje.

Slanje Dokumenta Predsjedništva BiH  u sjedište  NATO-a  slijedi nakon današnjeg  preuzimanju kontrole nad našim nebom,kao i  početkom unutrašnjeg dijaloga i uspostavljanja funkcija  institucija  BiH u skladu sa Ustavom ,zakonima i jednakim pravima za sve građanke i građane.To je svima u zemlji i Evropi i svijetu  jasna  poruku da država  Bosna i Hercegovina  može i zna da se brine o  svom održivom razvoju i bezbjednosti i sigurnosti svojih građana uprkos višedecenijskim opstrukcijama i blokadama ,na zemlji i na nebu.Sada je vrijeme da se vratimo u PS Vijeća Evrope i da tražimo svoje  mjesto u WTO i EU.

Prinem u EU, po novoj ili staroj schemi ,za BiH i EU  treba biti suštinski obostrani interes i ostvaren do kraja mandata ovog saziva EP. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana