Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 15:53 |

Utvrđen Nacrt proračuna Hercegbosanske županije za 2020. godinu

FENA Saopćenje

LIVNO, 5. prosinca (FENA) - Prema Nacrtu, proračun Hercegbosanske županije (HBŽ) za 2020. godinu kojega je danas na sjednici utvrdila Vlada Hercegbosanske županije iznosi 76.319.535 maraka.

Utvrđeni Nacrt proračuna za sljedeću godinu, kao i utvrđeni Nacrt zakona o izvršavanju proračuna Hercegbosanske županije za 2020. godinu bit će upućeni u skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Nakon razmatranja prijedloga, donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune financijskog plana Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije za 2019. godinu i donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o izvršavanju Izmjena i dopuna financijskog plana Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije za tekuću godinu. Odluke će, kako je priopćeno, biti upućene u proceduru Skupštine Hercegbosanske županije.

Vlada je donijela i Odluku o vršenju popisa kod korisnika proračuna Hercegbosanske županije, a donijela je i Rješenje o imenovanju Središnjeg popisnog povjerenstva.

Tijekom sjednice Vlada je donijela odluke o davanju suglasnosti ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije da potpiše sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja i Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja. Sporazumi iz ovih odluka važit će, kako je navedeno, do potpisivanja novih kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja i za djelatnost srednjeg obrazovanja, a ne dulje od 15. ožujka 2020. godine.

Također, Vladi je podnesena i Informacija sa sastanka Mirovnog vijeća predstavnika Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije i predstavnika pregovaračkog tima Vlade Hercegbosanske županije, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana