Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 14:22 |

Vlada SBŽ-a utvrdila prijedlog proračuna u iznosu od 219,3 milijuna KM

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 5. prosinca (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije utvrdila je Prijedlog proračuna za 2020. godinu u iznosu od 219.380.328 maraka.

Županijska ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je novinarima da se resorno ministarstvo vodilo principom opreznosti i realnosti, pa, u odnosu na nacrt proračuna, nije bilo prostora za nove prijedloge pristigle tijekom javne rasprave.

- Ministarstvo ima pregled svih pristiglih zahtjeva i mislim da će morati čekati neka druga vremena. Plan je da se praćenjem ostvarenja prihoda u travnju i svibnju, ukoliko dođe do značajnijeg punjenja, pristupi rebalansu i da svi neispunjeni zahtjevi imaju određeni prioritet - naglasila je Plavčić.

Na upit da prokomentira određene primjedbe iz oporbenih krugova da je "proračun prepisivački" i da će ga u idućoj godini "pojesti proračunski korisnici", županijski premijer Tahir Lendo kazao je kako je proračun kreiran sukladno nadležnostima Županije te da ima i razvojnu komponentu.

- Kantoni su velike potrošačke jedinice jer su u njima smještene sve institucije koje troše proračunska sredstva, a manje se bave razvojem. Budžet je kreiran da bude na zadovoljstvo svih korisnika kako bi mogli dnevno funkcionirati. Naravno, on ima i razvojnu komponentu, jer imamo više od 40 milijuna maraka sredstava za javne nabavke koje potiču privredne subjekte na rad s Kantonom. Dalje, imamo razvojna sredstva koja prate rad na infrastrukturi i svake ih godine možete vidjeti u izgradnji putova, vodoprivredi, direktnim kapitalnim investicijama - rekao je Lendo.

Najveći dio, odnosno oko 62 posto proračuna, o kojem će se izjašnjavati i Skupština SBŽ-a, odnosi se na plaće, naknade i doprinose uposlenih u javnom sektoru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HBŽ-a utvrdila Prijedlog proračuna za 2024. godinu

Usvojen Proračun Županije posavske za 2024. godinu, više novca za demografske mjere

Vlada HBŽ-a razmatrala nacrt županijskog proračuna za 2024. godinu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom