Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 09:47 |

Skupština Distrikta usvojila Nacrt o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi

FENA Saopćenje

BRČKO, 5. prosinca (FENA) - Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su u srijedu po žurnom postupku Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi Distrikta.

Usvojenim izmjenama i dopunama omogućuje se da se do 31. prosinca 2019. godine završi revizija predmeta korisnika prava na dodatak za njegu i pomoć od druge osobe i donesu rješenja za razdoblje utvrđenog prava od 1. prosinca 2018. godine, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

Po žurnom postupku usvojen je Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Vladi, zatim Nacrt zakona o dopunama Zakona o vrijednosnim papirima te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju, projektiranju i razvitku Brčko distrikta BiH u prvom čitanju.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u pravosuđu Brčko distrikta u prvom čitanju nije dobio potrebnu većinu, a potporu zastupnika nije dobio ni Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović ocijenio je korektnim i kvalitetnim prijedlog kluba zastupnika SDS-a za izmjene i dopunu Kaznenog zakona koje se odnose na pooštrenje sankcioniranja davanja i primanja mita u vezi s glasovanjem i rekao da je većina zastupnika prilikom glasovanja bila suzdržana jer se zalažu za cjelovita rješenja i njihovu usklađenost s rješenjima na razini BiH.

Istaknuo je kako je i Pravosudno povjerenstvo sugeriralo da se sačekaju izmjene i dopune Kaznenog zakona BiH na kojim radi radna skupina koju je imenovalo Ministarstvo pravde BiH i u koju su uključeni i članovi iz Pravosudnog povjerenstva Distrikta.

Skupština je odložila razmatranje Zakona o radu u drugom čitanju, usvojila Zakon o preuzimanju dioničkih društava, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu Brčko distrikta, kao i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima.

Zastupnici su usvojili izvješće o radu Pravobraniteljstva Brčko distrikta BiH za prvih šest mjeseci ove godine i Izvješće o radu s financijskim poslovanjem JP "Ceste Brčko".

Skupština je dala suglasnost na Odluku o rebalansu Financijskog plana Fonda zdravstvenog osiguranja, kao i suglasnost na odluke o izmjenama i dopunama pravilnika o plaćama, naknadama i drugim primanjima u "Cestama Brčko", JP "Luka Brčko" i JZU "Zdravstveni centar" Brčko, a suglasnost je dobio i Pravilnik o radu JP "Radio Brčko".

Razmatrana su i izvješća o reviziji financijskih izvješća i poslovanja više odjela i institucija Brčko distrikta za prošlu godinu i to Fonda zdravstvenog osiguranja, JZU "Zdravstveni centar" Brčko, Odjela za zdravstvo i ostale usluge i Odjela za stručne i administrativne poslove, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Brčko distrikt rješava problem vodoopskrbe

Novogodišnja čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine Brčko distrikta

Skupština Brčko distrikta tradicionalno darovala najmlađe

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta