Stranačke aktivnosti     | 04.12.2019. 16:33 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje


Stanić pozvao ministre da zajedno posjete preduzeće u kojim se radi na crno


Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić pozvao je danas ministre u Vladi i narodne poslanike, koji su prisustvovali skupštinskom zasjedanju, da zajedno sa njim, istog trena, krenu u posjetu jednom od preduzeća u Republici Srpskoj koje je frapantan primjer rada na crno.

„Daću svoju poslaničku platu ministru u Vladi Republike Srpske koji je spreman iz ovih stopa sa mnom krenuti u posjetu pravnom subjektu čiji radnici nisu prijavljeni šest godina i koje uprkos činjenici da mu jer račun blokoran već tri godine, na imovini tog preduzeća pravi novi objekat“, kazao je Stanić.

On je funkcionere i poslanike vladajuće koalicije upitao da li su spremani da razgovaraju ili snime izjavu radnika koji nije bio prijavljen šest godina i da kamerama snime kako on na crno prodaje robu.

Stanić je istakao da Vlada Republike Srpske do sada nije imala namjeru od svih subjekata jednako naplaćivati poreze.

„Zatvara se preduzeće koje ne izda fiskalni račun za prodaju jedne kifle, a ne pokreću se nikakvi koraci prema preduzećima koja duguju desetine i stotine miliona KM“, naglasio je Stanić.


Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo