Magazin     | 04.12.2019. 20:34 |

Otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj jelki, visokoj oko 15 metara, i velikim vatrometom, večeras je u Parku Hastahana u Sarajevu otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Riječ je o sajamskoj manifestaciji sa brojnim popratnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, prilagođenim svim generacijama, koja će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine trajati sve do 13. januara naredne godine.

Direktor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Nedim Lipa kazao je da je "događaj osmišljen ne samo da donese zabavu, već i da afirmiše multietničku tradiciju Sarajeva".

- Ovo je grad koji baštini različite kulture, koje su vjekovima na ovim prostrima zajedno živjele i zajedno gradile bolju budućnost. Ovo je događaj na kojem slavimo sve naše praznike. Pozivamo građane da tokom narednih 41 dan slavimo sve naše praznilke, dva Božića, jevrejsku Hanuku i Novu godinu po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, jer to je Sarajevo - kazao je Lipa.

Dogradonečelnik Grada Sarajeva Ivica Šarić rekao je da je "naša ralzličitost naše bogatsvo".

- Zato Grad Sarajevo podržava Holiday Market i podržavat će ga i dalje. On raste svake  godine sve više, on je uvod u Novu godinu, sa dobrim koncertom na kojem bude prisutno stotinjak hiljada posjetilaca, gostiju i tursta. To znači da je Sarajevu u evropskom trendu. Svima želim sretne sve praznika i da u pozitivnoj atmosferi ovako  sretni uđemo u Novu godinu - izjavio je Šarić.    

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić rekoa je da Sarajevo Holiday Market mjesto u kojem ima za svakoga po nešto, najviše za mlade ljude.

- Zadovljan sam da je Općina Centar zajedno sa svima u ovoj dobroj priči - kazao je  Ajnadžić. Dodao je da je Općina Centar obezbijedila sredstva  za ledenu plohu koju najmlađi sugrađani mogu besplatno koristiti 30 dana, tokom zimskog raspusta.          

Novitet ovogodišnjeg Marketa je Coca-Cola Holiday Promenada, prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica. Duž promenade će biti postavljeni neki od učesnika u sajamskom dijelu Marketa, 25 izlagača, zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane, pića i mnogi drugi.

Zimsku čaroliju upotpunit će Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima te Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem.

U mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalaze se Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, dok odrasli mogu uživati u ugostiteljskom objektu ispod šatora u After Work Partiju i večernjim koncertima.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sutra počinje Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market

Zahvalnice Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa za medijsko praćenje

Fojničani predstavili svoje poljoprivredne proizvode u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo