Ekonomija     | 04.12.2019. 15:18 |

Ministarstvo privrede BPK-a pomaže rad neprofitnih organizacija

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 4. decembra (FENA) - U Ministarstvu privrede Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde potpisani su ugovori o dodjeli sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja BPK za 2019. godinu.

Ugovore su potpisali resorni ministar Mensad Arnaut i predstavnici Udruženja poslodavaca BPK, Obrtničke komore, Privredne komore i Udruženja "Stari zanati“.

- Za podršku razvoju neprofitnih organizacija u budžetu Ministarstva za privredu programom je predviđeno 15.000 KM. Korisnici koji ispunjavaju uslove su odabrani putem javnog poziva. Udruženje poslodavaca, Obrtnička komora i Privredna komora u dobili su po 4.000 KM, a Udruženje 'Stari zanati' 3.000 KM. Nadam se da ćemo u narednom periodu moći izdvojiti više sredstava - kazao je ministar Arnaut.

Planiranim sredstvima će se sufinansirati opstojnost udruženja, kao i obaveze iz radnopravnog statusa uposlenih u udruženjima.

Predsjednik Udruženja "Stari zanati“ Safet Efendić naglasio je da je ovo udruženje prvi put dobilo sredstva po ovom osnovu.

- S obzirom da mi radimo i djelujemo u okviru Obrtničke komore, ova sredstva će nam koristiti za opstanak i rad udruženja. Pokušat ćemo ih iskoristiti za stvaranje novih poslova za naše zanatlije u ovom gradu, te da udruženje bude aktivnije, jer mi imamo dosta ideja, ali nemamo sredstava da ih ostvarimo. Zadovoljni smo iznosom i nama je bitno da možemo izmiriti tekuće obaveze. Mi radimo volonterski i borimo se da nešto pokrenemo - kazao je  predsjednik Udruženja "Stari zanati“ Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'