Bosna i Hercegovina     | 04.12.2019. 13:53 |

Otvorena izložba likovnih radova djece i mladih osoba s invaliditetom

FENA Denis Leko

MOSTAR, 4. prosinca (FENA) - Likovna izložba u povodu Svjetskog dana osoba s invaliditetom, na kojoj su izloženi radovi djece i mladih osoba s invaliditetom, otvorena je u srijedu u restoranu "Lonato" u krugu Centra "Los Rosales" Mostar.

Predsjednica Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh" Mostar Danijela Kegelj kazala je kako se ovom izložbom htjelo pokazati stvaralaštvo mladih osoba s invaliditetom, ali i vrijednost restorana "Lonato".

- Lonato je prvi restoran u kojemu rade osobe s invaliditetom, a radovi koji su u njemu izloženi uistinu ne zaostaju za bilo kojim drugim radovima mladih ljudi koji su daroviti i mislim da neki od njih čak i prednjače po svojoj kvaliteti - kazala je Kegelj.

Također je iskazala posebno zadovoljstvo gostovanjem dječaka Harija Linzea iz Sarajeva.

- To je izuzetno kreativan dječak koji radi jako lijepe stvari i drago nam je što je došao i to podijelio s publikom u Mostaru - kazala je Kegelj.

Organizatori ovog događaja bili su Udruga "Vedri osmijeh", Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales", Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar i Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar, a izložbu je podržalo i Federalno ministarstva obrazovanja i znanosti kroz projekt "Likovna kolonija za djecu s razvojnim poteškoćama".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'