Svijet     | 04.12.2019. 11:33 |

Turska deportirala 59 stranih terorista

FENA Internet

ANKARA, 4. decembra (FENA) -Turska je deportirala 59 stranih terorista od 11. novembra, objavilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova Turske.

Ismail Catakli, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je također da je u novembru neutraliziran 131 terorista, od kojih su dvojica na listi najtraženijih.

Istakao je da su samo u antiterorističkoj operaciji Kiran, na jugoistoku zemlje, neutralizirana 124 terorista, zarobljeno 19 njihovih saradnika te uništeno 281 sklonište koje su koristili teroristi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodao je da se oko 369.690 Sirijaca, koji su živjeli u Turskoj, vratilo u svoju zemlju nakon što su gradovi na tom području oslobođeni u antiterorističkim operacijama Turske.

Turske snage su 9. oktobra na sjeveroistoku Sirije pokrenule operaciju “Izvor mira“. Cilj operacije je eliminacija terorističke organizacije YPG/PKK-a na istočnoj obali Eufrata kako bi se osigurala turska granica i uspostavila sigurna zona za dobrovoljni povratak sirijskih izbjeglica u tu regiju.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!