Stranačke aktivnosti     | 03.12.2019. 15:56 |

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ-a BiH HNŽ

FENA Saopćenje

MLADI SU DIO POLITIKE I RJEŠENJA

Županijski odbor Mladež HDZ BiH HNŽ-a organizirao je tribinu pod nazivom "Mladi, dio politike i rješenja?", a uvodničari i panelisti bili su mladi koji itekako imaju iskustva u odnosu mladih i politike, a to su gospođa Darijana Katić Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH, Josip Grubeša,  ministar pravde BiH, te Mario Mikulić, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH.

Na samom početku tribine publici se obratio predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH HNŽ-a gospodin Vinko Bošković.

Predsjednik Bošković između ostalog naveo je da je njegova odgovornost kao predsjednika Županijskog odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Hercegovačko Neretvanske Županije da ista ostane najjača i najprepoznatljivija Županijska organizacija najjače političke organizacije mladih u Bosni i Hercegovini,  Mladeži Hrvatske Demokratske Zajednice Bosne i Hercegovine, a to se može postići samo zajedništvom, zajedničkim radom i izvrsnošću.

Pozvao je sve mlade da budu ustrajni u svom političkom djelovanju, posebno u okruženju u kojem se danas nalazi  Bosna i Hercegovina. Na kraju je istaknuo da samo zajedničkim radom doprinosimo razvoju i rastu zajednica u kojima živimo. 

„Sve što radimo i što ćemo radit ovisit će o angažmanu svih nas skupa, a ne pojedinaca“, zaključio je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH HNŽ Vinko Bošković. 

Mladeži se sa poticajnim i ohrabrujućim riječima obratio i Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ.

Kolika je danas zapravo uloga mladih u politici, kako se mladi mogu pozicionirati na rukovodeća mjesta, kako aktivno mogu sudjelovati u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti naše države, neka su od pitanja na koja su se sinoć dali odgovori. 

Panelisti su na najbolji mogući način iz vlastitog iskustva prenijeli putanju rada i djelovanje te građenje karijere kroz HDZ BiH.

Darijana Katić Filipović,  zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH najviše se osvrnula i dala odgovore na pitanja o položaju mladeži kao društvenoj skupini i društvenom resursu, o utjecaju demografskih promjena, zatim o razvoju vještina i znanja, projektima političkog obrazovanja (konferencije, edukacije, PA), te o zastupljenosti žena na pozicijama donošenja odluka. 

O HDZ-u BiH i značajnoj ulozi u potenciranju prostora u kojem mladi ljudi mogu sudjelovati u donošenju odluka govorila je gđa. Katić – Filipović. 

Ministar Grubeša na tribini najviše se osvrnuo na vlastiti rad i političko-akademsku karijeru te imenovanje za najuspješnijeg ministra u Vijeću ministara. „Samo aktivnim radom, stjecanjem znanja možete graditi sebe, a kroz sebe gradite i Domovinu, gradite bolje za hrvatski narod u BiH" – poručio je ministar.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić, koji posjeduje iskustvo rada u institucijama Europske unije te međunarodno iskustvo kroz rad u okviru YEPP-a kazao je kako je timski rad temelj i okosnica rada Mladeži HDZ-a BiH. Tijekom izlaganja na tribini prezentirao je konkretne primjere gdje je vidljiva važnost transformacije znanja iz zemalja EU u BiH te sve inicijative i razgovore koje Mladež HDZ BiH vodi kroz rad YEPP-a. Također, Mikulić je naglasio važnost sudjelovanja Mladeži HDZ-a BiH na nedavno održanom Kongresu EPP-a u Zagrebu kao i važnost posjete zastupnika u Europskom parlamentu i dopredsjednika YEPP-a Karla Resslera Bosni i Hercegovini.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'