Bosna i Hercegovina     | 03.12.2019. 15:47 |

Ambasada BiH u Berlinu domaćin prijema u povodu Dana Oružanih snaga BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Berlinu u ponedjeljak je svečanim prijemom obilježen Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Domaćini prijema bili su ambasadorica Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj Jadranka Winbow i vojni ataše pri Ambasadi BiH u Berlinu brigadir Davor Krolo.

Prijem je zvanično otvoren intoniranjem himni BiH i SR Nјemačke, te pozdravnim govorom ambasadorice Winbow, u kojem je naglašen značaj sveobuhvatne saradnje između BiH i SR Nјemačke na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i najvažniji cilјevi iz oblasti unutrašnje i vanjske politike BiH.

Pozdravni govor uime Ministarstva odbrane BiH održao je vojni ataše BiH u Berlinu, u okviru čega su pomenuti najznačajniji parametri iz oblasti vojne saradnje između BiH i SR Nјemačke, kao i dostignuća BiH u segmentu odbrane.

Svečanom prijemu prisustvovalo je približno 150 gostiju, među kojima značajan broj ambasadora akreditiranih u SR Njemačkoj, vojnih izaslanika, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti SR Nјemačke, predstavnika vjerskih zajednica, medija i predstavnika bosanskohercegovačke dijaspore u SR Nјemačkoj, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Bavarskoj uhapšena dva ruska špijuna

Regionalni čelnik AfD-a na suđenju u Njemačkoj zbog korištenja nacističke parole

Njemački ministar ekonomije Habeck doputovao u posjetu Ukrajini

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana