Sport     | 03.12.2019. 14:59 |

IO NSBiH: Plan za imenovanje novog selektora na sjednici 12 . decembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Nogometni savez Bosne i Hercegovine za 12. decembar zakazao je sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će na dnevnom redu biti sačinjen plan za imenovanje novog selektora te izvršena analiza dosadašnjih rezultata "A" selekcije u kvalifikacionom ciklusu za EURO 2020.

- Fokus aktivnosti je priprema utakmica baraža, koje će naša reprezentacija igrati kao domaćin. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama, kako na tribinama tako i na terenu, sami sebi otvoriti put i za drugu utakmicu baraža, te konačno ostvariti san plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020. godine. O svim pojedinostima, a u vezi sa aktivnostima oko izbora novog selektora "A" reprezentacije, javnost će biti blagovremeno informisana i na vrijeme upoznata- saopćeno je iz NSBiH.

Savez je demantovao vijest pojedinih medija i web portala o sadržaju naredne sjednice Izvršnog odbora.

- Ne osporavajući želju određenog broja medijskih kuća za eksluzivitetom i objavom 'informacija iz prve ruke', dužni smo širu bh. javnosti izvjestiti da na ovoj sjednici neće biti izbora niti imenovanje novog selektora, kao ni analize utakmica BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Premijerligaško takmičenje, koje je u nadležnosti NSBiH će biti tema posebne sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana do kraja tekuće godine - navodi se u saopćenju.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo