Bosna i Hercegovina     | 03.12.2019. 11:27 |

Zvizdić primio u nastupnu posjetu nerezidentnog ambasadora Albanije u BiH Podu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Republike Albanije u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Zagrebu, Riza Podu.

Tokom razgovora, naglašeni su dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, bez otvorenih pitanja i uz obostrano opredjeljenje da se ovi odnosi konstantno unapređuju, posebno na polju ekonomije.

Ambasador Poda istaknuo je da se njegova zemlja trenutno nalazi u teškoj situaciji nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Republiku Albaniju, te je s tim u vezi zatražena pomoć od Bosne i Hercegovine. Predsjedavajući Zvizdić je još jednom uime naroda Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izrazio saučešće albanskom narodu povodom zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, s velikim brojem žrtava. S tim u vezi, Bosna i Hercegovina će pružiti finansijsku i svaku drugu pomoć prijateljskom narodu Republike Albanije.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zaželio je novoimenovanom ambasadoru uspješan rad i zahvalio se vlastima Republike Albanije na kontinuiranoj pomoći koju pružaju Bosni i Hercegovini, posebno na polju EU i NATO integracija, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Svečani prijem gostiju 'Sarajevo Destination Festivala' u Zemaljskom muzeju BiH

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu