Bosna i Hercegovina     | 03.12.2019. 11:24 |

Sutra otkrivanje murala na zidu OŠ 'Grbavica I' u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Austrijska ambasada u Bosni i Hercegovini najavila je za sutra otkrivanje murala na zidu Osnovne škole „Grbavica I“ u Sarajevu u projektu „Paint your Culture“, koji implementira Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom i uz podršku te  ambasade.

Ambasadorica Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann prisustvovat će tom svečanom događaju.

U fokusu projekta je okupiti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine radi upoznavanja i dodatnih saznanja o mnogobrojnim kulturama i tradicijama koje se njeguju u BiH od davnina, kroz dugu i bogatu historiju do danas, a s kojima mladi ljudi eventualno nisu upoznati. U realizaciji projekta će 12 mladih aktivista iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine sudjelovati u seriji predavanja, diskusija i radionica s poznatim umjetnicima i ekspertima na polju umjetnosti i suočavanja s prošlošću.

U suradnji s bosanskohercegovačkim umjetnikom Benjaminom Čengićem, učesnici će imati priliku da nauče nešto o uličnoj umjetnosti, o procesu izrade murala te da sudjeluju u njihovom kreiranju i na taj način doprinesu projektu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Aida Ćorović pravomoćno osuđena zbog gađanja murala Ratka Mladića jajima

Priopćenje za javnost Općinskog odbora SDA Stolac

Oslikava se mural s likovima životinja i biljaka Duvanjskoga kraja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'